A Bellicci táskák és kézitáskák új kollekciója megérkezett! A Bellicci táskák és kézitáskák új kollekciója megérkezett!

A Bellicci táskák és kézitáskák új kollekciója megérkezett!

Dóra Csintalan

23. 03. 2024

Egy kicsit üzleti és egy kicsit hétvégi hangulat. Ez a Bellicci új női kiegészítő kollekciója, amely koncepciójával és minőségével visszarepít a kilencvenes évekbe. Idén visszatértek, méghozzá a saját fantáziájukkal. A kilencvenes évek fordulópontot jelentettek. Nemcsak a tudomány és a technológia világában, hanem a divatban is. Emlékezzünk hát rájuk ezzel a bájos kollekcióval.

Akár emlékszel rájuk, akár csak a szüleid meséiből ismered őket, az 1990-es évek kitörölhetetlen nyomot hagytak mindannyiunkban, köszönhetően a divatdaraboknak, amelyek közül néhány végül ikonikussá vált. Androgün és nyíltan csábító, merész és könnyed. Mindegyik más és más, mégis van bennük valami közös. Mielőtt tehát a legmenőbb új darabok után erednél, vess egy pillantást azokra, amelyekkel minden kezdődött.

Két, három, öt évig a piacon maradni manapság hatalmas sikernek számít. A divatszakma felgyorsult és akkorára nőtt, hogy könnyű elveszni benne. A feledés homályába merülni még soha nem volt ilyen könnyű, és az, hogy fiatalabb modellek váltják fel, természetesnek számít. Pedig még mindig vannak olyan szabások és anyagok, amelyek túlélték a 90-es évek forgatagát, az évezred elejének radikális változásait, és még mindig van mondanivalójuk. Míg a merész virágmintákat, a gyöngyöket, a farmer kézitáskákat és még sok száz mást már régen elfelejtett mindenki, a 90-es évek divatos kiegészítőinek egy kis része még mindig itt van, és ugyanolyan jól hordható, mint a megalkotásuk évében. Mi a siker titka? Nem félni szembe menni a trendek árjával, az összes marketingszabállyal és piaci diktátummal. Vagy: csak az maradhat fenn, aki valóban eredeti, minőségi és nem próbál mindenáron mindenkinek megfelelni.

Nová kolekce dámských tašek a kabelek Bellicci je tady!

Hogyan viseljük a retro női kézitáskákat

A retró divat mostanában nagy sláger lett, nemcsak a ruházatban, hanem a kézitáskákban, táskákban és egyéb divatkiegészítőkben is. Ha tehát szeretnél néhány vintage darabot a ruhatáradba, vagy az egész ruhatáradat ebben a szellemben alakítanád át, akkor az alábbi útmutató jól fog jönni.

  • Kombináció modern stílussal:Ha retro kiegészítőt viselsz, próbáld meg modern és minimalista ruhadarabokkal kombinálni. Például viselhetsz egy nagyon egyszerű ruhát egy retró kézitáskával, hogy érdekes kontrasztot teremts a régi és az új között.
  • Teljes vintage megjelenés: A teljes retro megjelenés érdekében próbálj meg egy retro táskát ugyanabból a korszakból származó ruhával kombinálni. Ami a 90-es éveket illeti, választhatsz például szélesebb szárú farmert, pamutblúzt csipkés vagy virágos ruhával, farmerdzsekit és platformcipőt.
  • Vintage mint statement darab: Egy retro kiegészítő nagyszerű lehet statement-darabként is, azaz lényeges elemként. Ha tehát általában az egyszerűség, az alapszínek és a kevésbe merész szabások mellett döntesz, akkor adj hozzá egy merész retro táskát, ami azonnal magára vonja a figyelmet.
  • Kísérletezés a mintákkal: A retró kézitáskák gyakran a textúrák és minták széles skáláját kínálják. Ne félj tehát kísérletezni. Próbáld ki a különböző minták rétegzését és kombinálását, hogy az egyes darabok és a személyes stílusod kiemelkedjen. Egyszerűen ne félj minden egyenetlenséget kihangsúlyozni.
  • A kilencvenes évek mai szemmel: És a legjobb a végén. Ahogy mondtuk, a 90-es évek visszatértek, méghozzá új módon. Mi ez? 2024-re egy szabály érvényes, mégpedig a kifinomult, monokróm ruhatár. Ideális esetben fekete. És hogy ez hogyan nézhet ki a gyakorlatban? Fekete harisnyanadrág, fekete cipő sarok nélkül, fekete A vonalú miniszoknya, fekete kardigán, és persze egy kis fekete, retró kézitáska. De hogy ne vidd túlzásba a feketét, a pulcsi alá egy fehér pamut galléros inget is felvehetsz.