Mindenkinek megvan a saját története

2014-ben elkezdtük írni a miénket

Vízum

A táskák és egyéb divatos kiegészítők évek óta részesei életünknek. A mi álmunk, hogy továbbra is részesei legyünk a divat világának, és megőrizzük pozíciónkat a divatkiegészítők vezető eladójaként Csehországban. Hasonló eredményt szeretnénk elérni Szlovákiában is. Továbbra is olyanok szeretnénk lenni, mint amilyennek megismertek bennünket. Azok szeretnénk lenni, akikre mindig számíthat, akik mindig minőségi, egyedi és precízen csomagolt árut szállítanak. Ez a mi célunk, és ezt követjük!

„Folytasd. Akkor botladozhat a sikerben, amikor a legkevésbé számít rá. De soha nem fogsz aggódni a siker miatt.“ — Charles Franklin Kettering

A mi történetünk

Ismered a két unokatestvért, akik belecsöppentek a divat világába?

2014 tavasz

Az ötletek az edzőteremben születnek

Minden 2014 tavaszán kezdődött. Én, Jarek, és az akkor 21 éves unokatestvérem és egyben barátom,Radek, úgy döntöttünk, hogy belekezdünk valamibe, ami később felforgatta az egész életünket. Gyerekkorom óta érdekeltek a számítógépek, és minden ami ehhez kapcsolódott. A klasszikus diákmunkák mellett kisebb-nagyobb cégeknek is programoztam, amelyeknél viszonylag sok tapasztalatot tudtam szerezni webáruházak létrehozásában. Radek a kezdetektől más irányba indult el. Több éven át fatárgyakat árult dekorációként. Mindig ő volt az, aki mindent gond nélkül megoldott és elintézett. Az, hogy ennyire mások vagyunk később az erősségünké vált.

Mindketten tudtuk, hogy online üzletet szeretnénk kötni. Minden új értelmet kapott, miután edzettünk az edzőteremben. Azt mondtuk: “Megcsináljuk!”. De! Mit kezdjünk el árulni? Mi érdekel bennünket? Mi működhetne? Sok kérdés merült fel. És ekkor rájöttünk! Táskákat!“ Mindig minden nőnek szüksége van táskára és nem is egyre,” mondtuk. Ehhez valamilyen pénztárcára.

Radek belevetette magát a megfelelő márkák keresésébe, amelyeket mi kínálhatunk, és lassan kezdett kialakulni a fejében egy követendő stratégia. Gyorsan regisztráltam a kabelecky.cz domaint, vásároltam egy kész sablon e-shopot, amit szépen lassan a saját ízlésemre kezdtem el formálni.

Mindketten tele voltunk lelkesedéssel és elvárásokkal, majd belevetettük magunkat az üzlet világába. A kezdetek, mint általában, kicsit bonyolultabbak voltak, mint ahogy kigondoltuk az edzőteremben.

Minden zsebben 50 000 CZK, amire számítottunk az első rendelésnél. Körülbelül egy hónapig vártuk türelmetlenül, hogy megérkezzenek az első áruk. Majd megjöttek! Aztán jött a nehéz rész-az áruk eladása. Idővel ez sikerült is, de mi nem adtuk fel. Egy szebb holnap reményében egyre több árut rendeltünk, majd szépen gyarapodásnak indultak táskakollekcióink. Szerencsére ez igaz volt a megrendelésekre is.

Magánéletünk kezdete nem volt könnyű számunkra. A környezetünknek nem volt könnyű megértenie, hogy mibe is kezdtünk, és hogy ezt komolyan is gondoljuk. Talán azt képzelték, hogy a fiaik diplomás mérnökök lesznek. De el kellett búcsúzniuk ettől a gondolattól, és hagyni, hogy a saját utunkat járjuk. Soha nem felejtem el, amikor édesanyám először jött el a könyvelőnkhöz. Ezt mondta neki “csak hagyd játszani a fiainkat, adj el néhány táskát”, mai napig emlékezünk erre a mondatra. Idővel viszont édesanyám lett az egyik legnagyobb rajongónk.

2015 tavasz

Megérkeztünk!

Közvetlenül karácsony után úgy döntöttünk, hogy nem olyan a kínálatunk, mint amit mi elképzeltünk. Egyszerűen csak olyat szeretnénk kínálni ügyfeleinknek, amit sehol máshol nem találnak. Nem túlárazott kézitáskákra szerettük volna építeni az üzletet, hanem olyan olcsóbb darabokra is, amelyek bármelyik piacon megtalálhatóak. Ez így is alakult! Elkezdtük a hangsúlyt az úgynevezett “arany középútra” helyezni, azaz a kevésbé ismert márkák minőségi és eredeti termékeire, megfizethető áron. Elsőként a Hexagona márka valamit az Enrico Benetti eszállítóival találkoztunk, akiknek termékeit mai napig büszkén kínáljuk Önnek.

Rendben, kellenek márkák, de! Hogyan lehet őket árusítani az interneten termékfotók nélkül? Lehetetlen. Hiszen a megfelelő fotók az alapja egy e-shopnak. “Semmi gond, mi magunk csinálunk róluk fotókat” mondtuk magunkban. Fogtunk egy fehér táblát, közönséges fényképezőgéppel lefotóztuk a táskákat, egy kis igazítás, majd mehetnek is fel az oldalra. Őszintén szólva, tudtuk, hogy a fotók borzalmasan néznek ki, és nem maradhatunk ennél a megoldásnál. Mi lesz ezután? Veszünk világítást! (nem segített). “Rendelünk egy fotóst!” szintén semmi. Kimerülten úgy döntöttünk, hogy nagy lépést teszünk!

2015 nyár

A rendes fotók a siker kulcsa.

2015 nyarán, teljesen kimerülten végül úgy döntöttünk, veszünk egy jó gépet, ami mindent megtesz helyettünk. A világon semmiért sem cserélnénk le. Sokkal messzebbre léptünk, és vásárlóink már precíz fotókat láthatnak az e-shopon, aminek köszönhetően tudják, mit vásárolnak. A 360° -os képek szintén nagyszerű tulajdonsága ennek a gépnek.

Az üzlet működött és egyre sikeresebbek voltunk. Több rendelés, több márka, minden a terv szerint haladt. De hova tegyük az árut? Két családi házunk minden sarkában egyre csak gyarapodtak a táskák és az áruk. Nem is beszélve a folyamatos káoszról, árukeresésről és áruszállításról. Bár a családunk nagy támasz volt, minden szabad helyet megadtak nekünk, de tudtuk ,hogy ez így nem fog működni.

2016 tavasz

A mi új királyságunk- a garázs.

Hogyan oldottuk meg a tárolás kérdését? Azt tudtuk, hogy nincs pénzünk helyet bérelni az árunak. Szerencsére a szüleink ismét segítettek. Kiürítettük a 60m2-es garázsunkat, vettünk olcsó polcokat az Ikeában, és mentünk tovább! A megrendelések száma egyre csak nőtt,majd újabb lépést kellett tennünk az életünkben. Csak részmunkaidőben dolgozzon, a többi időt pedig szentelje a táskáknak. Az új munkaerő is nagyban megkönnyítette a munkánkat- Monča nővér, aki előszeretettel és nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. Neki köszönhetően több lehetőségünk volt a fejlődésre, több márkát vásároltunk és új szintre léptünk.

2016 ősz

Új együttműködések

2016 őszén újabb fordulópont következett be. Olyan márkák, amelyeket korábban csak a televízióból ismertünk, és tátott szájjal néztünk, mára a partnereinkké váltak. Salzburgban találkoztunk a Calvin Klein és a Tommy Hilfeger képviselőivel, és azonnal elkészítettük az első árurendelést, amelyet továbbra is büszkén kínálunk vásárlóinknak.

2017 július

A mi márkánk - Hanio

2017 nyarán úgy döntöttünk, hogy vásárlóinknak férfi nyakkendőt és csokornyakkendőt kínálunk saját márkánk – Hanio alatt. Később bebizonyosodott, hogy ez egy jó döntés volt, hiszen az uraknak nagyon tetszettek ezek a kiegészítők.

2017 augusztus

A garázs számunkra már kicsi

Kezdtük lassan kinőni a garázst, amit raktárnak használtunk. Tudtuk, hogy egy lépéssel előrébb kell lépnünk. Később rájöttünk, hogy ez egy nagy lépés lesz. De hogyan lehetne megoldani? Nagy volt az érdeklődés az áruk iránt, de nem tudtuk hol tárolni őket. Korlátoznunk kellett az új áruk rendeléseit, és a készleten lévő termékekre kellett összpontosítanunk. “Abba hagyni az árurendelést?” az a pokolba való utazás lenne. Ezért gyorsan elkezdtünk új helyiségeket keresni. Bérelni nem szerettünk volna, így kettő lehetőség maradt, veszünk vagy építünk egy raktárat.

2017 tél

Ránk mosolygott a szerencse – van raktárunk!

Csodával határos módon megtaláltuk a helyiséget - az új termünket. És közvetlenül Brünben - Chrlice-ben. Igen, először nem úgy nézett ki, mint ahogy elképzeltük. Emlékszem, hogy lefagytam, mikor először beléptem a romba. Évtizedek óta kihasználatlan tér és hajléktalanok otthona volt. Ez lett volna az áhított raktárunk. De neki mentünk! Megvettük az épületet és tudtuk, hogy már nincs visszaút.

Hirtelen annyi munka várt ránk, hogy el sem tudtuk képzelni. A táskáknak egy időre el kellett menniük, mi pedig megkezdtük a fejlődést. Bontás, ablakok, tető, vakolat, fűtés, víz, padló … mindent kezdhettünk az elején. Szerencsére tapasztalt apákból és ügyes kőművesekből állt a csapatunk, akiknek köszönjük a sok fáradozást.

2018 tavasz

A 2018-as év az új márkák jegyében

Az egész 2018-as év kulcsfontosságú volt számunkra az új üzleti együttműködések kialakítása szempontjából. A beszállítók kezdettől fogva nem nagyon érdeklődtek irántunk, és nem is akartak velünk beszélni. De hála Istennek, ez megtört, és rengeteg nagyszerű beszállítóra lehetünk büszkék, akikkel nagyon jó a kapcsolatunk, és büszkén, tiszta lelkiismerettel kínáljuk termékeiket vásárlóinknak. Mindet meg tudom nevezni, mint például: Bugatti, Calvin Klein, Doca, Enrico Benetti, Facebag, Hexagona, Katana, Lagen, Lerros, Pierre Cardin, Tamaris, Tommy Hilfiger.

2018 április

Új weboldalunk

Ez a hónap igazán különleges volt számunkra! Több évnyi sablon e-shop után vadonatúj, személyre szabott weboldalt indítottunk el. Hurrá, végre nem kell semmilyen sablonhoz alkalmazkodnunk – van egy teljes értékű e-shopunk, ahol szinte bármit testre szabhatunk. Intelligens keresés, dizájn, részletes termékleírások mind magától értetődőek. Modern weboldalunkról itt olvashat bővebben, igazán büszkék vagyunk rá.

2018 október

Köszönjük a családnak!

Egy év munka után végre kimondhattuk: “Van egy termünk!”, és így egy 300m2-es tárolóhelyünk. Cégünk fennállásának legnagyobb változása itt történt. Költözzünk! 3 egész napunk az áruszállítással, raktározással, válogatással telt, amelyben az egész tágabb családunk részt vett. Akinek keze, lába volt- segített. Bevallom, ez után a 3 nap után már látni sem akartuk a táskákat, de tudtuk, hogy megéri. Ezúton is köszönjük teljes családunk segítségét nemcsak a költözés során. Nélkületek nem sikerült volna!

2018 november

A raktár kész

A hatalmas polcok tele voltak árukkal, csomagolóhely készen állt. Konyha felszerelve, irodahelyiségek készen. Erre igazán büszkék vagyunk. Végre láthatóvá válik a sok munka, és újra az üzletnek szentelhetjük magunkat. Végre megvan a háttér és főleg egy ilyen értékes hely, aminek köszönhetően most sokkal szélesebb az áruválasztékunk, főleg bőröndök, amiket eddig nem engedhettünk meg magunknak. De ez még nem minden. A gyönyörű, új raktárnak köszönhetően, úgy döntöttünk, megnyitjuk kiadónkat is, hova be lehet menni kipróbálni, átnézni és elvinni az árut mielőtt kiszállítanánk Önnek.

2018 december

Csomagátvételi pont

2018 decemberétől a csomagátvételi ponton keresztül tudják átvenni a csomagjaikat. Készítettünk egy polcot, naponta rengeteg csomagot fogadunk és kézbesítünk. Be kell vallanunk, ekkora érdeklődésre nem számítottunk. Van, aki akár egy új táskát is visz a csomag mellé, aminek mi természetesen nagyon örülünk. Ha pedig többet szeretne megtudni a szállításról, nézzen körbe itt.

2019 január

Egyre csak növekszünk

Az új áruk, az e-shop és főleg az új raktár hasznunkra váltak. Folyamatosan fejlődünk, és hosszú ideje vezető pozíciót töltünk be női és férfi kézitáskák árusításában Csehországban. Hogyan tovább? Végre olyan sok bőröndöt vásárolhatunk Önnek, amiről korábban csak álmodozhattunk.

2019 tavasz

Bővítjük a választékot

2019 eleje a kínálat bővítésével telt. A tér megvan hozzá, így ki is használhattuk minél több exkluzív márka bővítésével. Számos új együttműködést alakítottunk ki, melynek eredményeként olyan új márkák születtek, mint az Always Wild, David Jones, Emily & Noah, Greenwood, Marina Galanti és a Suri Frey, amelyeket, mint kiderült, Önök is kedvelnek.

2019 június

Már Szlovákiában is jelen vagyunk

2019 júniusában egy újabb álmunk teljesült. Régóta szerettünk volna terjeszkedni Szlovákiában. De ez nem volt olyan egyszerű : lefordítani az egész weboldalt, az árukat, mindent az új piachoz igazítani. Végül sikerült! Mostantól a szlovákok saját verzióval rendelkeznek weboldalunkról a kabelecky.sk domain alatt, mi pedig ezt egy újabb sikernek tudhatjuk be az álmaink és a céljaink között.

2020 tavasz

A Covid azért adott nekünk valamit

A Covid-19 világjárvány kezdete és későbbi kibontakozása Csehországban mindannyiunk számára sokkoló volt. A mi üzletünkre is nagy hatást tett. Bár szerencsénk volt, mivel áruink nagy részét online értékesítjük, vásárlóink érdeklődése a járvány elején szinte nulla volt. Naponta becsomagoltunk pár csomagot, majd vártuk mi lesz ezután. Szerencsére a helyzet néhány hét után visszatért a “normál kerékvágásba” és a folyamatos járványhelyzet ellenére idővel a bezárt üzletek miatt jóval nagyobb volt az érdeklődés az áruink iránt, mint korábban. Szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek, hogy mellettünk álltak, és nekik köszönhetően folytathatjuk az üzletet. Bár a covid anyagilag kedvező volt a cégünk számára, reméljük, ez a helyzet soha többet nem fordul elő. Rendkívül hálásak vagyunk, hogy a covid után egy raktárunk maradt, tele úti bőröndökkel, amelyet már előre felraktunk a nyári szezonra.

2020 április

Már fizethetnek online is

Nap mint nap apró lépésekkel fejlesztjük e-shopunkat, amit első pillantásra észre sem veszel. Az eredmény azonban egy egyre felhasználó barátabb weboldal, melynek célja, hogy vásárlóinak egy kényelmes és problémamentest vásárlást biztosítson. Reméljük ,hogy jól haladunk. Az apró lépésektől eltekintve egy nagy LÉPÉS várt ránk áprilisban. Hűséges vásárlóink többszöri kérése után, hogy biztosítsuk a kártyás fizetés lehetőségét, meghallgattuk kéréseiket. Ezt viszonylag hosszas előkészületek előztök meg a rendszerünkben. Végül azonban sikerült, és már mi is elmondhatjuk az ügyfeleinknek, hogy “igen, nálunk is lehet fizetni a GoPay-en keresztül”. Ez a fizetési mód gyorsan nagyon népszerűvé vált, egyszerűsége és gyorsasága miatt, amiért nagyon hálásak vagyunk. Megérte az idegeskedés!

2020 ősz

Bőrből készült újdonságok

Bővülünk és terjeszkedünk. Ez alatt a kínálatunkat értjük. És ezúttal tényleg megérte. Sokáig kerestük a legjobbak legjobbjait és sikerült is. Az Ashwood Leather és a Burkely prémium márkák bekerültek a kínálatunkba, aminek nagyon örülünk. Kiváló minőségű bőr kézitáskák megfizethető áron. Ez az, amire mindig is vágytunk. Közelebb vinni a törzsvásárlókat a luxustermékekhez.

2021 április

Logisztikai forradalom

A Covid már lassan mögöttünk van. Egy mozgalmas karácsony után, amikor szinte meg sem álltunk és szó szerint begurítottuk a csomagokat, tudtuk, hogy változtatni kell. A legnagyobb változás a raktárban várt a lányainkra. Létrehoztuk a saját logisztikai rendszerünket, teljesen átrendeztük a raktárt és egyértelműen szétosztottunk mindent. A következő lépés a táblagépek beszerzése volt, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik a csomagok elkészítését. Egyszerűnek hangzik, de hónapokig tartó töprengést és kemény munkát igényelt. Most már hiszünk abban, hogy a következő karácsony nem fog meglepni minket, és másnap már otthon lesz a csomagja, amit rendelt.

2021 szeptember

E-shop modernizálása

Ismét intenzíven fejlesztjük az e-shopot. Ezúttal a főoldalra helyeztük a hangsúlyt, amit megpróbáltunk egy kicsit modernebbé tenni. A termékek részletei is megérdemelték a korszerűsítést. A nagyobb áttekinthetőség érdekében megváltoztattunk pár dolgot, és új modulokat adtunk az oldalhoz. Dolgoztunk azon is, hogy táblagépén valamint telefonján is a lehető legjobban követni tudja az oldalunkat.

2021 október

Már vannak sportkiegészítőink is

JItt is van. Régóta játszunk azzal a gondolattal, hogy sportkiegészítőket is beépítünk a kínálatunkba. Eltartott egy ideig, mire találtunk megbízható beszállítókat, de megvan! Kínálatunkban megtalálhatja olyan világhírű márkák hátizsákjait, táskáit, mint például: 4F, Adidas, Nike, Puma, Reebok és az Under Armour Reméljük, hogy ezzel a lépéssel a sportosabb divat kedvelőinek, valamint a fiatalabb korosztálynak is kedvezni tudunk.


És hogy mi történt ez után? Ne aggódjon, még nem végeztünk, várjuk az újabb történeteket és mérföldköveket, amelyeket a jövőben megosztunk veletek.