A női övtáskák viselésének divatszabályai A női övtáskák viselésének divatszabályai

A női övtáskák viselésének divatszabályai

Dóra Csintalan

18. 03. 2024

Egy ideje már a divatszakma legnagyobb szupersztárjai közé tartoznak, és rendszeresen szerepelnek divatbemutatókon. Az övtáskák egyszerűen divatosak. Tippeket adunk, hogyan viselje az övtáskát, és mivel párosítsa. Meglátja, hogy imádni, sőt bele fog szeretni ebbe a kiegészítőbe.

A női övtáska története

Az övtáska trend bizonyítja, hogy a divat visszatért. Ez a kis cipzáras táska már az 1980-as és 1990-es években is nagyon népszerű volt. Különösen az 1990-es évek vad divatja kedvezett nagyon ennek a kiegészítőnek. Ha stílusos akartál lenni, farmert, crop topot és egy övtáskát viseltél a csípőd körül. Néhányan szandálos zoknival fűszerezték. Teljes eredete azonban sokkal messzebbre nyúlik vissza, mint azt bármelyikünk is gondolta volna, egészen a 15. századig. Akkoriban "erszénynek" hívták őket, és apró tárgyak praktikus tárolására használták. Az új évezred elejére az övtáskák megítélése teljesen megfordult, és a rossz ízlés jelképének tekintették őket. Ennek következtében a kereslet zuhanni kezdett, és az áruk kezdett eltűnni a boltok polcairól. De 2018-ban az övtáskák második szeletet kaptak. Egészen jelentősen. Míg kezdetben kizárólag a vintage stílus kedvelői figyeltek fel rájuk, ma már mindenki viseli őket, köztük olyan hírességek is, mint Kim Kardashian és Rihanna. Olyan márkáknak pedig, mint a Louis Vuitton, a Dior és az Armani is a portfóliójukban vannak.

Módní pravidla pro nošení dámských ledvinek

Miért vásároljunk női övtáskát

  • Stílusos kiegészítő, és minden méretben, formában, és színben kapható. Minden nő megtalálja azt az övtáskát, amelyik 100%-ban megfelel az ízlésének.
  • Sokoldalúan felhasználhatóak. Értékelni fogja őket nyaraláskor, városnéző kirándulásokon, kávézáskor és partikon.
  • Minden lényeges dolog, például mobiltelefon, a kulcsok és a pénz is elfér benne.
  • A keze szabad lesz. Nem kell többé táskát cipelnie az alkarján, és ügyelnie arra, hogy ne felejtse el. Az övtáska mindig magánál van, és nem kell semmit sem ellenőriznie.
  • Sportol? A futáshoz vagy kerékpározáshoz való övtáska pontosan az, ami még hiányzik Önnek.
  • Tökéletesen variálhatóak. Hordhatja őket a csípője körül, a derekán vagy a vállán átvetve.
  • Az övtáska kiválóan alkalmas koncertekre és bárhová, ahol nagyobb embertömeg van. Elvégre az értékei nagyobb biztonságban lesznek, mintha egy hátizsákban lennének.

Hogyan viseljük a női övtáskát

Lehet, hogy a női övtáskákat elsősorban a sportos stílushoz társította. De egyébként tisztán elegáns ruhákhoz is jól mutatnak.

Az övtáska a derék körül egy halhatatlan klasszikus

Praktikus, és van egy övtáskája a mobiltelefonjának vagy az értéktárgyainak? Nem kell semmi bonyolultat kitalálni, csak rögzítse a dereka köré régimódi stílusban. Ha ismeri a testalkatát, akkor egy övtáskával remekül ki tudja emelni előnyeit. Különösen a szépen formált derékkal rendelkező nők hívhatják fel így a figyelmet. És hogy mivel kombinálja az övtáskát? A tréningruha a trend. Egy edzőcipővel és egy Nike övtáskával együtt tökéletes sportos öltözéket hozhat létre, amely akár utazáshoz is alkalmas. Ha bőr övtáskát visel, nyúljon egy kicsit elegánsabb öltözékhez. Próbáljon ki egy bodycon ruhát vagy egy chinos nadrágot és egy pólót hozzá.

Övtáska vállon keresztül vagy alkalmi stílus

Az övtáska hordozásának a másik módja, az egyik vállon való átvetés. Különösen elegánsabb megjelenés esetén ez a viselési mód sokkal jobban néz ki. És hogyan kombinálható ruhákkal? Egy A-vonalú vagy virágos ruhával, esetleg farmerdzsekivel. Ez a tökéletes kombó szinte minden alkalomra. Az idei nyárra pedig az a tippünk, hogy egy szatén félhosszú szoknyát kombinálj egy melegítővel.

Övtáska keresztben, mint egy modern crossbody

Napjaink egyik legmenőbb trendje a crossbody övtáska. Jelenleg inkább hasonlít egy kis kézitáskára, mint sportos kiegészítőre. Mivel kombinálhatod az övtáskát? A legstílusosabban egy blézer vagy egy farmerdzseki fölött mutat. Koncertre a zakó alá tedd, amelyet ideális esetben kigombolatlanul hagysz, hogy az övtáska kiemelkedjen. Csak adj hozzá egy széles szárú nadrágot, és máris készen állsz.

A legszebb női övtáskák a Kabeleckynél

A választék valóban szinte korlátlan, ezért jó ötlet, ha vásárlás előtt feltesz magának néhány kérdést, például, hogy melyik anyagot kedveli, milyen méret és szín illik Önhöz, vagy hogy mekkora a költségvetése. Ezután már csak az van hátra, hogy döntsön egy adott márka mellett. A Kabelecky esetében összesen huszonhét gyártó közül választhat, de közülük öt mégis kiemelkedik valamilyen módon.