Itt a BAGDAYS! És velük 15% kedvezmény mindenre! Írja be a kosárba a kedvezmény kódját BAGDAYS A rendezvény végéig 12h 12m

Bezárás

Anyagok áttekintése: ABS Anyagok áttekintése: ABS

Anyagok áttekintése: ABS

Dóra Csintalan

07. 11. 2023

Azt hiszi, hogy csak a játékok és autóalkatrészek készülnek ABS-ből? Nem ez a helyzet. Ez egy sokoldalú anyag, amely olyan iparágakban talál alkalmazást, ahol nem is gondolná. A divatban. Higgye el, mindannyiunknak van otthon legalább egy ABS-ből készült kiegészítője. Hogy mi is lehet ez? Bőröndök és utazási poggyászok.

Az ABS vagy akrilnitril-butadién-sztirol egy hőre lágyuló polimer, amelyet számos termék gyártásához használnak. Nagy szilárdságáról, ütésállóságáról és még a vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képességéről is ismert. Összességében leggyakrabban orvosi berendezések, gyermekjátékok, csomagolások, autóalkatrészek és újabban a 3D nyomtatás során használják. De helyet kapott a divatiparban is, köszönhetően az olyan tulajdonságainak, mint a keménység és a tartósság, valamint az utazási poggyászok gyártásában, amely várhatóan még nagyobb ütéseknek is ellenáll, és megvédi a benne lévő tárgyakat. De mivel valóban a divatiparról van szó, egy ilyen bőröndnek stílusos kiegészítőnek is kell lennie. Melyek közül válasszunk tehát? És mire figyeljünk a megfelelő bőrönd kiválasztásakor?

ABS anyag sajátosságai

Az ABS számos különleges tulajdonsága miatt népszerű anyag az utazási poggyászok gyártásához:

  • Ütésállóság: ABS nagy ütésállósággal rendelkezik. Az ebből az anyagból készült bőrönd így megvédi a tartalmát a mechanikai sérülésektől és az ütődésektől utazás közben.
  • Könnyű: könnyű anyag, ami azt jelenti, hogy könnyebb szállítani és kezelni.
  • Keménység és szilárdság: Az ABS kemény anyag, ami azt jelenti, hogy a belőle készült bőrönd ellenáll a karcolásoknak és a kopásnak, így elegendő védelmet nyújt a hétköznapi kirándulók és utazók számára.
  • Könnyen karbantartható: az ABS csomagtartó könnyen tisztítható és karbantartható. Ez különösen akkor fontos, ha busszal vagy repülővel utazik, amikor nincs ráhatása arra, hogy a bőröndöt milyen körülmények között tárolja az utazás során.
  • A formatervezés variálhatósága: Az ABS olyan műanyag, amely könnyen formázható vagy színezhető. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy mindenféle dizájnváltozatot létrehozzanak, és a divatirányzatokhoz igazodjanak.
  •  Vízállóság: Az ABS ellenáll a nedvességnek és a víznek is. Nem kell aggódnia az esős időjárás és a pocsolyák miatt.
Přehled materiálů: ABS 1

Hogyan ápoljuk az ABS-ből készült bőröndöket

Azt már tudjuk, hogyan válasszunk bőröndöt. De azt is tudjuk, hogyan kell gondoskodni róla? Mert a rendszeres karbantartással meghosszabbíthatjuk az élettartamukat és jó állapotban tarthatjuk őket. Íme néhány tipp, hogyan vigyázzunk a poggyászunkra.

  • Tisztítás: Az ABS bőröndök vízzel és tisztítószerekkel könnyen tisztíthatók. Kerülje a súroló hatású tisztítószerek használatát, amelyek megkarcolhatják a felületet.
  • Szárítás: Tisztítás után hagyja a bőröndöt teljesen megszáradni, hogy megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását a belsejében.
  • Tárolás: Tartsa a bőröndöt száraz helyen, amikor nem használja.
  • Mennyiségi korlát: Próbálja meg nem túlterhelni a bőröndöt. Úgy tűnhet, hogy a poggyásza mindent kibír, de a túltöltés deformációkat okozhat, és veszélyeztetheti a poggyász épségét, vagy például a cipzárak megsérülhetnek.
  • Javítás: Ha sérülés történik, javíttassa meg egy szervizközpontban vagy reklamáció útján. Ne próbálja meg saját maga kijavítani a sérülést. Elvégre ez műanyag anyag.
  • Kerék vagy foganytú csere: Ha bőröndjének kerekei vagy fogantyúi elhasználódtak vagy nem működnek megfelelően, cserélje ki őket, hogy könnyebben tudja kezelni a poggyászát. Ebben az esetben javasoljuk, hogy eredeti alkatrészekre vagy olyan márkára cserélje, amelyet közvetlenül a gyártó ajánl.
  • Védőborítás: Ha a bőröndöt szállítás közben is védeni szeretné, használhat védőburkolatot is. Ez különösen népszerű a repülőutak során, amikor a bőröndöt nem mindig kesztyűs kézzel kezelik, és a rajta lévő más poggyászok terhelését is el kell viselnie.
  • Súly korlát: Győződjön meg arról, hogy a szállított tárgyak nem haladják meg a bőrönd súlyhatárát. És ez nemcsak a repülésre, a check-inre és az esetleges pluszköltségekre vonatkozik, hanem magára a poggyászra is. Mindegyiket egy bizonyos súlyhatárra tervezték, és ennek túllépése megterheli a kerekeket és magát a bőröndöt.
Přehled materiálů: ABS 2

ABS bőrönd márkák

Manapság számos utazási poggyászgyártó létezik. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy azokra koncentrálunk, amelyek nem csak a minőségükkel tűnnek ki, hanem egyedi dizájnjukkal is, és egyszerűen szórakoztatnak minket. És hogy melyek ezek a márkák?