Itt a BAGDAYS! És velük 15% kedvezmény mindenre! Írja be a kosárba a kedvezmény kódját BAGDAYS A rendezvény végéig 23h 15m

Bezárás

Férfi divattippek nyárra, 1. rész

Dóra Csintalan

14. 10. 2022

Közeleg a nyár, és ezzel együtt a legtöbb férfi számára eljön a rettegett divatszezon. A hideg hónapokban a férfiaknak könnyebb jól kinézni. A szakáll eltakarja az arcunkat, és a farmer, pulóver és bőrcsizma klasszikus kombinációja a legtöbb alkalomra elegendő. De a nyár... az már más tészta.

Ha megkérdezném, hogy milyen egy stílusos nyári öltözék, valószínűleg először a pólóing, a pasztellszínű rövidnadrág és a papucsok jutnának eszedbe. Egyszóval a legtöbb pinterest-kollázs aranyklasszikusa a nyári férfidivatról.

De nem mindenki akar úgy kinézni, mintha csak egy munkaebédről távozna a kedvenc golfpályáján. Vannak, akik a sportosabb, mások a pimaszabb megjelenést kedvelik, és vannak, akik a kettő között. Nézzünk néhány tippet, hogyan válaszd ki a számodra megfelelő öltözéket idén nyáron.

Rövidnadrág

A már említett pasztellszínű vászonnadrágok az utóbbi években a divat népszerűségének csúcsára emelkedtek. Ha a szolid és elegáns megjelenés a célod, válaszd a vászonnadrágot. Nem kell rögtön a rózsaszín vagy a piros mellett döntened, a khaki, a fekete vagy a tengerészkék biztos, hogy nem fog csalódást okozni.

Másrészt, azok a helyzetek, ahol kényelmesen és lazán lehetsz, sportos rövidnadrágot kívánnak. Ahogy a legutóbbi cikkemben írtam, a sportos megjelenés már nem valami tiltott dolog. A sportnadrágot akár pólóval is kombinálhatod.

De különösen az ilyen típusú rövidnadrágoknál ügyeljen arra, hogy a megfelelő méretet vegye meg. Nem akarsz úgy kinézni, mintha most jöttél volna haza a kosárlabdaedzésről vagy egy 70-es évekbeli reklámból. A rövidnadrágnak kissé térd fölé kell érnie, és szélesnek kell lennie, hogy legyen egy kis lazaság, de ne túl sok. Csatolok egy képet az illusztráció kedvéért.

És végül egy másik klasszikus - a farmer rövidnadrág. Itt is a megfelelő méretre kell törekedni, hogy ne nézzen ki úgy, mint egy vidéki paraszt. Ebben az esetben ugyanis könnyű belebújni a rosszul illeszkedő darabokba. A farmer rövidnadrágok általában pólókhoz illenek, és inkább alkalmi alkalmakra valók. Tehát ne viseld őket a céges grillpartira.

Pólók és ingek

A legtöbb férfi azt hiszi, hogy ezt a kategóriát már ismeri. De semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. A fárasztó hőség ellenére kicsit előre kell gondolkodni az ingek kiválasztásakor.

Még a nyári pólókra is érvényes a nyomatmentes szabály. A kertben végzett munka közben persze azt viselhetsz, amit akarsz, de ha kimozdulsz, válassz egyszerűbb mintát. Ez nem azt jelenti, hogy megveszel egy csomag öt egyszínű pólót a méretedben, és kész.

Ha a klasszikus James Dean-stílust (fehér és fekete pólók) valami érdekesebbel szeretné kiegészíteni, íme néhány ötlet. Az elmúlt évek divathíre és biztos tipp a csíkos pólók (esetleg tengerészgyalogos színekben).

Hivatalosabb alkalmakra választhat pólóinget vagy hosszú vagy rövid ujjú inget. A pólóingek remekül illenek a vászonnadrágokhoz vagy farmerekhez. Válassza a visszafogottabb színeket, és a legtöbb olyan helyzetre, amellyel remélhetőleg találkozik ezen a nyáron, máris felkészült.

Ha hosszú ujjú ingről van szó, válasszon színeket és anyagokat. Nyáron azt javaslom, hogy keressünk világosabb vászon ingeket világos színekben. De ha valami kevésbé unalmasat szeretnél választani, próbáld ki az érdekes mintájú ingeket. Az anyagválasztással azonban ismét óvatosan bánnék. Nem akarsz megsülni.

Ugyanez gyakorlatilag igaz a rövid ujjú ingekre is. Könnyű szövetek az első helyen. Szerencsére a mintaválaszték sokkal érdekesebb ezeknél az ingeknél, így nyugodtan merészkedhetsz. Az egyetlen, amit mindenképpen kerülni kell, azok a hawaii ingek. Kérlek, ne tedd! De ez nem jelenti azt, hogy teljesen kerüld a virágmintákat. Ha az ing illik hozzád, ha illik a stílusodhoz, akkor válaszd.

És ez volt a nyári divattippek sorozatunk rövid bevezetője. Bár hivatalosan már majdnem két hónap van hátra a nyárig, nem hivatalosan már áprilisban megérkezett. Így remélhetőleg hasznosnak találod majd tanácsainkat az elkövetkező napokban. Legközelebb a divatos kiegészítőkkel foglalkozunk.