Hogyan kell ápolni a bőr kézitáskát Hogyan kell ápolni a bőr kézitáskát

Hogyan kell ápolni a bőr kézitáskát

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

28. 01. 2023

A bőr kézitáska minden nő számára alapvető, időtálló és nélkülözhetetlen kiegészítő. És ezért minden nőnek legalább egyet birtokolnia kell. De ennek a kiegészítőnek a megvásárlása egy nagyobb befektetés is, ezért rendszeresen gondoskodni kell róla. Hiszen a minőségi természetes bőr olyan anyag, amely megfelelő ápolással sokáig bírja, és még mindig elegánsan néz ki. És nem csak ez. Idővel és megfelelő ápolással sajátos patinát is szerezhet.

Hogyan kell ápolni a természetes bőr kézitáskát

  • Az első pont mindenképpen az újonnan szerzett kézitáska ápolása. Nagyon fontos, hogy a kézitáskát bőr impregnálására kifejlesztett termékkel impregnálja. Amikor új vízálló spray-t vásárol, győződjön meg róla, hogy a kézitáskája jól viseli. Ezért fújjon egy kis impregnáló spray-t a kézitáskája alsó oldalára, arra az oldalra, amelyet általában a padlóra tesz. Ez megakadályozza, hogy tönkretegye az egész kézitáskáját, és segít megállapítani, hogy ez a vízálló termék alkalmas-e a kézitáskájához. Ne hanyagolja el az impregnálást, mivel kézitáskáját gyakran olyan elemeknek teszi ki, amelyek nagyon negatívan befolyásolhatják azt. Az impregnálással megelőzheti a kézitáskája károsodását. Az impregnáló spray-knek köszönhetően a bőr "lezárul", és jobban ellenáll a nedvességnek, zsírnak és egyéb szennyeződéseknek. Ezután könnyebben tisztítható lesz, és összességében védetté válik. Ne feledje, hogy tisztítás után mindig impregnálja kézitáskáját.
  • Egy másik fontos pont a kézitáska tényleges tisztítása. A boltokban számos olyan termék kapható, amelyet bőr tisztítására használnak, és mindenképpen javasoljuk, hogy gondolkodjon el ezek megvásárlásán. Ezek a termékek garantálják, hogy a kézitáskát jól megtisztítják, és nem kell aggódnia, hogy kárt tesz benne. Azonban ismétlem, mindig tesztelje a terméket a táskája alján, nehogy a végén kiderüljön, hogy nem alkalmas a táskájához. Ha nem szeretne profi bőrtisztítóba beruházni, akkor a vízzel kevert babasampon is segít. Fogjon egy jól kimosott szórófejes flakont, csepegtessen bele egy kis babasampont, és töltse fel vízzel. Rázza fel, fújja rá a táskájára, majd egy mikroszálas ruhával enyhén törölje át. Soha ne használjon zsebkendőt, konyharuhát vagy törölközőt a bőr kézitáskán. Mindig nyúljon mikroszálas kendőhöz. Próbáljon meg minden tisztítás után speciális krémeket használni, hogy táplálja a bőrt és "nedvességet" adjon neki. De soha ne használjon cipőkhöz tervezett krémeket, mivel ezeknek más a formulájuk, és károsíthatják a kézitáskát. Ismétlem, először a kézitáska alján kell kipróbálnia a krémet, hogy lássa, nem tesz-e kárt.
  • Ügyeljen arra is, hogy vigyázzon a cipzárakra és más fém kiegészítőkre, amelyek a táskáján megjelennek. A cipzárakat legalább időnként kenje be méhviasszal, hogy megakadályozza a cipzár beragadását. Sajnos ez egy nagyon gyakori hiba, amit a nők elkövetnek, és a kézitáskák cipzárjai emiatt tönkremennek.
  • Térjünk rá az utolsó pontra, ez pedig a kézitáskák tárolása. Minden kézitáskakereskedőnek bőrből készült kézitáskát kell biztosítania Önnek egy vászontáskában, amely védi a kézitáskát. Fontos, hogy ezeket a csomagolásokat a későbbi tárolás érdekében megőrizzük. Ha tudja, hogy hosszabb ideig nem fogja használni a kézitáskát, soha ne tegye el csak úgy a szekrénybe. Mindig alaposan tisztítsa meg, impregnálja, krémezze be, és eredeti csomagolásában tárolja a szekrényben. Azt is javasoljuk, hogy ne halmozzon sok kézitáskát a szekrényben, és ne tegyen rájuk nehéz tárgyakat. A kézitáskája így elveszítheti eredeti formáját.
jak-pecovat-o-kozenou-kabelku-a

A legjobb női bőr kézitáskák márkái

A női bőr kézitáskák nemcsak a mindennapi viselet praktikus kiegészítői, hanem a személyes stílus és elegancia divatos kifejezői is. De ha a megfelelőt keresi, ez elég nagy kihívás lehet. Különösen manapság, amikor a divatmárkák zsúfolásig tele vannak. De semmi sem lehetetlen, és hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgot, összegyűjtöttünk 4 márkát, amelyek lenyűgöznek a minőségükkel, a precíz gyártással és az időtlen dizájnnal. Szóval melyek ezek?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Az írás kislánykora óta nagy szenvedélye. Hivatásszerűen azonban 2017 óta ír. Különösen a divathoz és az életmódhoz kapcsolódó témák érdeklik. Nemcsak a cikkírás, hanem a weboldal- szövegírás és az e-mail marketing is a fő profilja. Arra törekszik, hogy cikkei és szövegei egyszerre legyenek magával ragadóak, hasznosak és szórakoztatóak.