Itt a BAGDAYS! És velük 15% kedvezmény mindenre! Írja be a kosárba a kedvezmény kódját BAGDAYS A rendezvény végéig 14h 2m

Bezárás

Hogyan ragyogjunk ősszel? Fogadjon a narancssárgára! Hogyan ragyogjunk ősszel? Fogadjon a narancssárgára!

Hogyan ragyogjunk ősszel? Fogadjon a narancssárgára!

Dóra Csintalan

12. 09. 2023

A sokat utált szín minden ősszel eléri népszerűségének képzeletbeli csúcsát. Egyesek számára a silányság, az olcsóság érzését keltheti, és képtelenek egyszerűen beépíteni a ruhatárukba. De ez természetesen nem így van. Bár talán nem úgy tűnik, a narancssárga rengeteg lehetőséget és kombinációt kínál. És most rögtön fogadhatsz is rájuk.

Az ősz az az évszak, amikor a természet elkezdi megváltoztatni színeit, és fokozatosan felkészül a hidegebb hónapokra. És ebben az évszakban a narancssárga az egyik legmarkánsabb és legvonzóbb szín, nemcsak a lehulló levelekkel való társítása miatt, hanem számos gyakorlati és esztétikai előnye miatt is.

A narancssárga mindenekelőtt meleg szín, amely a kényelem és az otthonosság érzését kelti, és a hidegebb napokon melegséget és örömöt ad. Emellett árnyalatainak széles skáláját kínálja, ami azt jelenti, hogy kiválaszthatja a személyes stílusához legjobban illő árnyalatot. Az élénk mandarintól a mély, meleg narancssárgáig számtalan lehetőség közül választhat. Még ha nem is úgy tűnik, a narancs gyönyörűen kombinálható más színekkel. Kipróbálhatja például olyan semleges színekkel, mint a fekete, a szürke vagy a bézs, vagy kontrasztot alkothat olyan árnyalatokkal, mint a kék vagy a zöld. Végül, de nem utolsósorban, a narancssárga egyaránt alkalmas a munkához és a szabadidős tevékenységekhez, és az öltözékeden belül is feldobhatod, különböző szabásokban és stílusokban.

Jak na podzim zazářit? Vsaďte na oranžovou! 2

Hogyan kombináljuk a narancssárga kiegészítőket

Az ősz az évnek az a szakasza, amikor igazán élvezhetjük a meleg színeket és a "csillogó" anyagokat, és a narancssárga táskák és pénztárcák nagyszerű kiegészítők az őszi stílus feldobásához. Ne feledje, hogy a divat az önkifejezésről és a személyes stílusról szól, ezért ne féljen kísérletezni és egyedi kombinációkat létrehozni. Ugyanakkor ne vidd túlzásba, és ha nem vagy biztos benne, ne feledd, hogy a kevesebb mindig több.

  • Színek: a narancs merész szín, ezért ideális semleges árnyalatokkal, például feketével, barnával vagy bézzsel párosítani. Ez a kombináció elegáns és harmonikus megjelenést eredményez. A merészebb megjelenés érdekében kipróbálhat kontrasztos színeket, például a sötétkéket vagy a zöldet.
  • Minták: a narancssárga jól illik a virágos vagy etnikai mintákhoz. Igen, még ősszel is megtalálják a helyüket ezek a minták. Tehát gondolhatsz egy ruhára, szoknyára vagy sálra ezekkel a mintákkal, majd egy narancssárga táskával egészítheted ki a megjelenést.
  • Akcentus: Ha aggódik, hogy a narancssárga túl merész, használja csak akcentusként. Például egy narancssárga pénztárca "felhívja magára a figyelmet" egy fekete kézitáskában.
  • Anyagok: Válaszd az őszre jellemző anyagokat, mint például a velúr, a gyapjú vagy a bőr. Ezek meleg és őszi megjelenést kölcsönöznek a kiegészítőidnek.
  • Következetesség: Ha narancssárga kiegészítők mellett dönt, próbálja megőrizni az egész öltözékben a következetességet, azaz a színkódot. Ez azt jelenti, hogy az öltözék és a kiegészítők más részeinek is összhangban kell lenniük a narancssárga színnel.

A narancssárga melyik árnyalatát válasszuk

Reese Witherspoon azt mondta a True Blonde című filmben: "Aki azt hiszi, hogy a narancssárga felváltja a rózsaszínt, annak elment az esze". Nos, mi nem így gondoljuk. A lényeg az, hogy a megfelelő árnyalatot válasszuk ki, amely illik az öltözékünk többi részéhez, az alakunkhoz és a személyiségünkhöz. Szóval melyik legyen az? Összeállítottunk egy listát a narancs néhány árnyalatáról, valamint a választásnál követendő szabályokról.

  • Mandarin: A narancsnak ez az élénk és vibráló árnyalata remek választás a friss megjelenés megteremtéséhez. A mandarin szép kontrasztot alkot például a sötét farmerrel vagy fehér nadrággal.
  • Barna-narancs: Ez a meleg és természetes árnyalat éppen megfelelő egy őszi ruhához. A barna-narancs a hulló levelek és a meleg őszi napsütés képeit idézi. De vigyázat, ez is nagyon trükkös. Legyen óvatos a kombinálásakor, és kerülje az olyan színeket, mint a szürke, a barna vagy a petrol. Akaratlanul is túlságosan szürke és ülő hangulatot kölcsönözhetsz az öltözékednek.
  • Vörös-narancs: Ha merészebb megjelenést szeretne elérni, választhatja a vörös-narancsot. És biztosan nem kell aggódnod, hogy túl rikító lesz. Ez az árnyalat tele van élettel, de ugyanakkor kecses is, és alkalmas esti rendezvényekre vagy különleges alkalmakra.
  • Barack: Fehérrel, világosszürkével vagy pasztellszínekkel kombinálva könnyed és légies megjelenést biztosít.
  • Sötét narancssárga: Ez a tónus tökéletes formálisabb alkalmakra vagy munkába. Kombinálhatja világosszürkével, de fahéjjal vagy a narancs világosabb árnyalataival is.
  • Korall: A korall élénk és vidám szín. Remek választás a nyár és az ősz közötti átmenet színének, és remekül mutat a tengerészettel, a türkizkékkel és a petrolszínnel.