Hogyan védjem meg a bankkártyámat? Próbálja ki a RFID-et! Hogyan védjem meg a bankkártyámat? Próbálja ki a RFID-et!

Hogyan védjem meg a bankkártyámat? Próbálja ki a RFID-et!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

28. 04. 2023

Az érintésmentes kártyák életünk szerves részévé váltak. Segítségünkre vannak a mindennapi kis vásárlásokban és a nagyobb beruházásokban. De hogyan védjük meg őket a mai digitális világ kockázataitól? Mert mindig fennáll a veszélye annak, hogy ezeket a kártyákat egy harmadik fél illegálisan "leolvassa", és hozzáférhet az Ön bizalmas adataihoz. Ezek az úgynevezett elektronikus lopások manapság elég gyakoriak és nagyon kellemetlenek. Hogyan lehet tehát megelőzni őket? Az RFID-védelem segíthet Önnek. Nézzük meg, mit rejtenek ezek a betűk, és milyen funkciójuk lehet a pénztárcájában.

Mi az a RFID?

Az RFID-technológiát (rádiófrekvenciás azonosítás vagy rádiófrekvenciás kommunikációs rendszer) gyakran használják tárgyak azonosítására és nyomon követésére érintés nélküli chipek és olvasók segítségével. Ez tehát az adatok leolvasásának olyan érintésmentes módszere, amely nem igényli, hogy az adó és a vevő közvetlen látóvonalban legyen. Az olvasó elektromágneses impulzusokat bocsát ki, amelyeket a leggyakrabban passzív chip érzékel, és válaszul információt küld.

A fizetési kártyákon kívül ezt a módszert használják például a munkahelyek vagy sportlétesítmények bejáratánál történő azonosításra, a raktárakban az áruk rendszerezésére és nyomon követésére, az útleveleken és számos más eszközön.

Előnyök

Az RFID-védelemmel ellátott pénztárcáknak számos előnye van. A legnagyobb a kártyák és egyéb elektronikus eszközök biztonsága. De mik a többi?

  • Érintés nélküli fizetés: Az RFID-tárcák lehetővé teszik az érintés nélküli fizetést, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell hitelkártyát vagy készpénzt elővennie a fizetéshez. Egyszerűen csak tartsa a pénztárcát a terminálhoz, és a fizetés megtörtént.
  • Gyorsaság: Az érintés nélküli fizetés révén az RFID-tárcák gyorsabbak, mint a hagyományos fizetési módok.
  • Kompatibilitás: Az RFID-technológia szabványosított és számos eszközben, például hitelkártyákban, bankkártyákban, útlevelekben és személyi igazolványokban használatos. Az RFID-tárcák ezért számos rendszerrel kompatibilisek.
  • A Volo pénztárca kiváló minőségű bőrből készült, és RFID-blokkolással rendelkezik. Kialakításában több kártyazseb, bankjegyrekesz és egy cipzáras érmezseb található.
  • A Terra pénztárca az egyik nagyméretű pénztárca nagy kopásállóságú bőrből készült, és RFID-blokkolással is rendelkezik.
  • Peněženka Passpartout je elegantnější a vyrobena z měkké kůže. I tento model má RFID blokování pro zabezpečení vašich platebních karet.

További tippek pénztárcája védelméhez

  • Védje a PIN-kódját, és ne írja le sehova. Különösen ne közvetlenül a kártyájára vagy a pénztárcájába.
  • Csökkentse a napi fizetési limitet. Ezzel megelőzheti a nagyobb károkat.
  • Ha pénztárcáját a ruházatában tárolja, a legjobb megoldás, ha a belső zsebekben tartja.
  • A hátizsákok szintén nagy vonzerőt jelentenek a tolvajok számára. Ebben az esetben is használja ki a belső zsebeket, ideális esetben rögzítővel.
  • Ha a pénztárcáját a táskájában hordja, ne hagyja nyitva, és mindig tartsa felügyelet alatt.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

2016-ban kezdte az írást, a divat iránti szeretete pedig már gyerekkorában megmutatkozott, amikor már bojkottálni akart minden kilencvenes évekbeli divatot. Elsősorban cikkeket ír, de esettanulmányokat és e-könyveket is készít. Legnagyobb inspirációt számára Franciaország és Skandinávia jelenti.