Nagy áttekintés a francia márkájú kézitáskákról, hátizsákokról és pénztárcákról Nagy áttekintés a francia márkájú kézitáskákról, hátizsákokról és pénztárcákról

Nagy áttekintés a francia márkájú kézitáskákról, hátizsákokról és pénztárcákról

Dóra Csintalan

25. 03. 2024

Nem csak Olaszország a divat bölcsője. A francia divatipar világszerte ismert, és generációk óta lenyűgözi a világot stílusával és úttörő ötleteivel. Nem csoda, hogy a leghíresebb kézitáskák ebből az országból származnak. De ez természetesen nem minden, amit a divatjuk hozott nekünk. Mindenképpen említést érdemelnek a városi pénztárcák vagy hátizsákok is.

Franciaországot régóta a divatvilág egyik epicentrumának tekintik. Hatása egészen a középkorig nyúlik vissza, amikor a divat kezdett kialakulni. A 17. és 18. században Franciaországban kezdtek kialakulni az első trendek, ami nagyrészt az udvari köröknek és a francia nemesség befolyásának köszönhető. Ebben az időben született meg az első haute couture is, azaz a gazdag ügyfélkör számára készült, kézzel varrott és szabott ruhadarabok. A 19. században Franciaország már uralta a divatipart, és létrejöttek az első divatházak, mint például a Maison Worth és a Maison Lanvin, amelyek megalapozták az haute couture további fejlődését. A 20. században Franciaország a divat nemzetközi fővárosává vált. Ebben az időszakban olyan legendás tervezők is megjelentek, mint Coco Chanel, Christian Dior és Yves Saint Laurent. A 21. században Franciaország továbbra is az egyik legfontosabb szereplője a divatiparnak, bár a teljes divatvilág sokkal globálisabbá és sokszínűbbé vált. A hagyományos haute couture és luxus divatházak mellett az utcai ruhamárkák és a világ különböző részeiről származó tervezők is egyre nagyobb befolyásra tesznek szert. A francia tervezők azonban még mindig "pré"-t játszanak, és a divatipar legmagasabb köreinek tagjai.

Velký přehled francouzských značek kabelek, batohů i peněženek

Hogyan viseljünk kézitáskákat és hátizsákokat francia bájjal

Röviden, a franciák képesek minden ruhának megadni a megfelelő "Je ne sais quoi"-t. A francia stílus egyik legfontosabb elemei pedig a kézitáskák, pénztárcák és hátizsákok, amelyek nemcsak funkcionális kiegészítőként szolgálnak, hanem elegánsabbá  is teszik az öltözéket. A lényeg azonban az, hogy olyan kiegészítőt válassz, amely úgy illik hozzád, mint a kesztyű a kézelőhöz. És olyat, amely a stílusodhoz és a személyiségedhez is illik.

  • Minimalista elegancia egy kézitáskával: A francia nők arról híresek, hogy minimális erőfeszítéssel nagy benyomást tudnak kelteni. Ha táskáról van szó, az egyszerű és elegáns dizájnt részesítik előnyben, amely kiemeli az egész öltözéket. A klasszikus fekete, barna vagy semleges színek mindig biztonságos választásnak számítanak, amelyek könnyen kombinálhatóak különböző stílusú és színű ruhákkal.
  • Alkalmi elegáns válltáskával: A franciák a lazán elegáns megjelenés művészetének is mesterei. A válltáska kombinálása egy alkalmi öltözékkel, például farmerrel és pamutpólóval a francia stílus tipikus kifejeződése. Válaszd az egyszerű és minimalista táskákat, amelyek alkalmi és elegáns megjelenést kölcsönöznek az öltözékednek, miközben könnyen kombinálhatóak.
  • Sportosan elegáns hátizsákkal: A hátizsák az utóbbi évek egyik legnépszerűbb kiegészítője, még a franciák körében is. Ők pedig elsősorban szabadidős stílusuk sportos kiegészítőjeként viselik. Így például a női A-vonalú ruha, farmerdzseki és hátizsák már halhatatlan. Ha te is úgy döntesz, hogy megteszed ezt a befektetést, akkor fókuszálj a minőségi bőr hátizsákokra, amelyek évekig bírják, és mindig elegánsan néznek ki.
  • Vintage varázsa pénztárcával: Az autentikus francia bájért ne feledkezz meg a retró pénztárcákról, amelyek a francia elegancia jellegzetes elemei. Egy autentikus csattal vagy anyagszerkezettel ellátott retró darab egyediséget és személyiséget kölcsönöz az öltözékednek. És ne félj átböngészni a használt vagy vintage divatpiacokat, ahol egyedi és eredeti pénztárcákat találhatsz, amelyek megfelelő francia bájt kölcsönöznek majd az öltözékednek.

3 francia divattabu

A francia divat talán csak elegánsnak és egyszerűnek tűnik, de hidd el, ez a franciák által követett szabályokhoz kapcsolódik, amelyek a divatidentitásuk szerves részét képezik. Melyek is ezek?

  1. Alkalmazkodás a trendekhez: A francia divat egyik fő tabuja a trendekhez vagy szezonális kollekciókhoz való túlzott alkalmazkodás. A túlságosan divatos darabok természetellenesnek és nem hitelesnek tűnnek.
  2. Túlzott excentricitás: A franciák általában a kifinomult és finom stílust részesítik előnyben a merész és eltúlzott excentrikussággal szemben. A színek, minták vagy kiegészítők túlságosan merész kombinációja túlságosan hivalkodó lehet, és ellentétes az egyszerűség és az elegancia elveivel.
  3. Túl sok közzététel: A francia stílus általában inkább a visszafogott eleganciához ragaszkodik, mint a túlságosan feltárulkozó darabokhoz. Tehát szexi? Igen. Így a túl magasan kivágott, mélyen dekoltált vagy szűk ruhadarabok ízléstelennek vagy közönségesnek tűnhetnek.
Velký přehled francouzských značek kabelek, batohů i peněženek

A legjobb francia márkájú kézitáskák ,hátizsákok és pénztárcák

Ha tehát azon gondolkodsz, hogy valamelyik francia gyártótól vásárolj divatos kiegészítőt, akkor mindenképpen egy Yves Saint Laurent, Chanel vagy Dior  táskához nyúlj. Vagy olyan márkák között is keresgélhetsz, amelyek neve talán nem ragyog olyan fényesen, de minőségük és eredeti kialakításuk hasonló. És nem utolsósorban nem fogsz érte annyit fizetni.