Itt a BAGDAYS! És velük 15% kedvezmény mindenre! Írja be a kosárba a kedvezmény kódját BAGDAYS A rendezvény végéig 15h 6m

Bezárás

Szintetikus anyagból készült top kézitáskák Szintetikus anyagból készült top kézitáskák

Szintetikus anyagból készült top kézitáskák

Dóra Csintalan

05. 01. 2024

A valódi bőr szerves szerepet játszik a divat világában. Az elmúlt évtizedekben azonban előtérbe kerültek a szintetikus anyagok is, amelyek szintén nagyon sok előnnyel rendelkeznek és felhasználásuk széleskörű. Akkor miért ne fogadhatna egy nylon vagy poliészter kézitáskára? Mely márkák ismerik a legtöbbet ezeknek a kiegészítőknek az előnyeiről? És hogyan kell gondoskodni ezekről az anyagokról?

A szintetikus anyagokból készült kézitáska választása sokunk számára nem elhanyagolható előnyöket ötvöz. Sőt néha meghatározó is. A szintetikus anyagok, mint a poliuretán, vinil, poliészter vagy nejlon gyakran olcsóbb kézitáska-alternatívát kínálnak a bőrrel szemben. Egy másik fontos tényező a tartósság. A szintetikus anyagok általában jobban ellenállnak a nedvességnek és a kopásnak. A tervek változatossága egy másik szempont, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A szintetikus anyagok sokkal szélesebb szín-, textúra- és mintaválasztékot kínálnak, így a gyártók modern, extravagáns és friss kiegészítőket alkothatnak. És végül, de nem utolsósorban ott van az ökológiai tényező. A szintetikus anyagok előállítása gyakran kisebb környezeti hatással jár, mint a bőrgyártás, ami olyan folyamatokhoz köthető, mint a cserzés és a festés, amelyek szennyezhetik a környezetet.

Top kabelky ze syntetických materiálů
Top kabelky ze syntetických materiálů
Top kabelky ze syntetických materiálů

Szintetikus kézitáska anyagok fajtái

A kézitáska szintetikus anyagának kiválasztásakor fontos figyelembe venni azokat a tulajdonságokat, amelyek a legfontosabbak az Ön számára. Ez a nedvességállóság, az esztétika, a súly vagy a megfizethetőség? Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, legyen szó megjelenésről, karbantartásról vagy árfekvésről, ezért érdemes egyéni preferenciák és igények szerint választani. És milyen anyagok közül lehet választani?

Kézitáska nejlonból

A nylon egy nagyon népszerű szintetikus anyag, amely erősségéről és vízállóságáról ismert. Ezenkívül a nylon kézitáskák könnyűek és könnyen tisztíthatóak, ami minden nő számára megfelelő, aki praktikus és funkcionális kiegészítőt keres.

Kézitáska poliészterből

Vannak a piacon poliészterből készült kézitáskák is, amelyek könnyűek, strapabíróak és hajlékonyak, de egyben a bőrhöz is a legkevésbé hasonlítanak. Ezek a kézitáskák tehát ideális választás mindazoknak, akik szeretik az extravaganciát, a modern formákat és általában a szokatlan megoldásokat.

Kézitáska polyuretánból

A poliuretán népszerű választás a bőrhöz való hasonlósága és egyúttal nedvességállósága miatt. Ez egy megfizethető anyag, amely könnyen karbantartható, és gyakran használják a világ divatgyártóinak kézitáskáihoz és egyéb kiegészítőihez.

Kézitáska szintetikus bőrből

A valódi bőrhöz képest a szintetikus bőr könnyen karbantartható, és a festői lehetőségek széles skáláját kínálja. Alkalmasak az allergiások számára is, és általában olcsóbbak. Élettartamuk azonban valamivel rövidebb, mint a valódi bőrből készülteké.

Szintetikus anyagból készült kézitáskák márkái

A szintetikus anyagok határozottan nem csak a természetes anyagok olcsóbb helyettesítői. Számos lehetőséget kínál számunkra, és így a legigényesebb divatrajongók elvárásait is kielégíti. De mely márkákra érdemes koncentrálni a szintetikus kézitáska kiválasztásakor? Összegyűjtöttünk Önnek négy tippet, amelyek mindegyike más-más stílusra és műszáltípusra összpontosít.

Szintetikus anyagból készült kézitáskák gondozása

A bőr kézitáskák mellett sokunk gardróbjában találunk szintetikus bőr kiegészítőket is. De az igazság az, hogy a mesterséges anyagok kissé eltérő gondozást igényelnek. De ez nem tudomány, és a karbantartás egyszerű. Az ápolás abból áll, hogy a táskát időnként áttöröljük egy nedves ruhával. A tisztításhoz csak langyos vizet vagy szintetikus bőrtisztítót használjon. És hasonlóan a valódi bőrből készült kiegészítőkhöz, még műszálas anyagok esetén sem szabad a terméket fűtőtesten szárítani, vagy hosszú ideig közvetlen napfénynek kitenni.