Itt a BAGDAYS! És velük 15% kedvezmény mindenre! Írja be a kosárba a kedvezmény kódját BAGDAYS A rendezvény végéig 2d 10h 24m

Bezárás

Top férfi utazótáskák 2023-ra Top férfi utazótáskák 2023-ra

Top férfi utazótáskák 2023-ra

Dóra Csintalan

10. 07. 2023

A hétvégi bőrönd és hátizsák kiválasztásáról már írtunk a blogunkon. Azonban egyre több férfi részesíti előnyben a rövidebb utakra szánt utazótáskákat, amelyek egyszerre funkcionálisak és stílusosak. Igen, az utóbbi években a nagyobb bőrtáskák is berobbantak a táskák közül. De hogyan válasszuk ki a legpraktikusabbat? Milyen kialakításokat kínálnak a különböző márkák? És melyik anyagba érdemes beruházni? Mi tudjuk!

Milyen típusú?

Az utazótáskáknak többféle stílusa és típusa létezik, és mindig az Ön egyéni igényeitől és preferenciáitól függ. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát a legnépszerűbbekből, amelyek évek óta dominálnak.

  • Duffel táska: ez általában tartós anyagból készül. Egy főrekesszel és több kisebb zsebbel rendelkezik belül. Rövidebb utazásokhoz vagy sportoláshoz remek választás.
  • Utazási válltáska: ez a táskatípus gyakran kiváló minőségű bőrből vagy más tartós anyagból készül. Az elegáns és stílusos megjelenést kedvelő férfiak számára alkalmas. A legtöbb esetben több rekesszel rendelkeznek, és könnyen megbirkóznak a többnapos utazásokkal, amikor több dolgot kell hatékonyan tárolni. Előnyük az is, hogy szabadon hagyják a kezét.
  • Utazási kézitáska: egy nagyobb kézitáska egy másik lehetőség, hogy több napra csomagoljon. A válltáskákhoz hasonlóan gyakran bőrből készült változatban készül, ami elegáns és konzervatív megjelenést kölcsönöz neki. A kézitáska azonban még inkább megemelte a karcsúságot, köszönhetően a kevésbé sportos tartásnak. egyetlen hátránya az egyik kéz állandó foglalatossága.

Milyen anyagból legyen?

A táska anyagát ismét a preferenciák, de a praktikusság és a tevékenység szerint is válassza ki, ahol használni fogja. Ha gyakran utazik üzleti úton, válasszon reprezentatív, például bőr vagy műbőr táskák közül. Ha viszont sportosabb utakra megy, válasszon szintetikus anyagokat.

  • Poliészter: a poliészter táskák könnyűek és általában vízállóak. Ideálisak zord körülmények között történő utazáshoz, mivel könnyen ellenállnak a kopásnak és a sérüléseknek.
  • Bőr: a bőr az utazótáskák klasszikus anyaga. Tartós, stílusos és idővel patinát kap. Ráadásul számos típus közül választhat, például marhabőr, bivalybőr, nubuk vagy velúr.
  • Cordura: A Cordura egy nagyon tartós nylon anyag, amely a szakadással és kopással szembeni nagyfokú ellenállása miatt népszerű. Gyakran használják kültéri táskákhoz, de például hátizsákokhoz is.
  • Mikroszálas: A mikroszál puha és könnyű anyag, amely ellenáll a nedvességnek. Alkalmas például olyan táskákhoz, amelyek könnyű karbantartást vagy foltállóságot igényelnek.

Milyen design?

Manapság a különböző minták igazán széles skálájából választhat. A márkák a vintage stílusoktól a minimalista stílusokig mindent kínálnak, és mindig a vásárlók igényeit tartják szem előtt.

  • Klasszikus design: az egyszerű és minimalista táskák népszerűek letisztult és elegáns esztétikájuk miatt. Gyakran kiváló minőségű anyagból, például bőrből vagy vászonból készülnek, és nagyon egyszerű vonalvezetésűek.
  • Vintage stílus: A retró stílusú táskák egyre népszerűbbek. Ezeket a dizájnokat a múlt divatirányzatai ihlették.
  • Sportos kialakítás: a sportos utazótáskák népszerűek az aktív férfiak körében. Ezek dinamikus megjelenésűek lehetnek, technikai anyagokat használnak, és általában különféle pántokkal, zsebekkel, tartós cipzárakkal és egyéb funkcionális jellemzőkkel rendelkeznek.
  • Katonai dizájn: a katonai vagy kültéri stílusok által inspirált dizájnokat gyakran keresik robusztusságuk és funkcionalitásuk miatt. Ezek a táskák gyakran rendelkeznek praktikus zsebekkel és tartós anyagokból készülnek.
  • Minimalista design: a technológia fejlődésével modern és minimalista megjelenésű táskák jelennek meg. Ezek futurisztikus megjelenésűek, USB-töltőportokkal, párnázott laptoprekeszekkel és egyéb modern kiegészítőkkel.
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 3
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 1
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 4