Itt a BAGDAYS! És velük 15% kedvezmény mindenre! Írja be a kosárba a kedvezmény kódját BAGDAYS A rendezvény végéig 2d 23h 7m

Bezárás

Hogyan védjem meg a bankkártyámat? Próbálja ki a RFID-et! Hogyan védjem meg a bankkártyámat? Próbálja ki a RFID-et!

Hogyan védjem meg a bankkártyámat? Próbálja ki a RFID-et!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

28. 04. 2023

Bezkontaktní karty se staly nedílnou součástí našich životů. Pomáhají nám s každodenními drobnými nákupy i většími investicemi. Jak je ale ochránit před riziky, které přináší dnešní, digitální svět? Neustále totiž existuje riziko, že tyto karty může nezákonně „přečíst” i třetí osoba, a získat tak přístup k vašim důvěrným informacím. Tyto, tzv. elektronické krádeže, jsou v dnešní době poměrně běžné a velmi nepříjemné. Jak jim tedy zabránit? RFID ochrana vám s tím pomůže. Pojďme se podívat na to, co se pod těmito písmeny skrývá, a jakou funkci mohou mít ve vaší peněžence.

Mi az a RFID?

Az RFID-technológiát (rádiófrekvenciás azonosítás vagy rádiófrekvenciás kommunikációs rendszer) gyakran használják tárgyak azonosítására és nyomon követésére érintés nélküli chipek és olvasók segítségével. Ez tehát az adatok leolvasásának olyan érintésmentes módszere, amely nem igényli, hogy az adó és a vevő közvetlen látóvonalban legyen. Az olvasó elektromágneses impulzusokat bocsát ki, amelyeket a leggyakrabban passzív chip érzékel, és válaszul információt küld.

A fizetési kártyákon kívül ezt a módszert használják például a munkahelyek vagy sportlétesítmények bejáratánál történő azonosításra, a raktárakban az áruk rendszerezésére és nyomon követésére, az útleveleken és számos más eszközön.

Előnyök

Az RFID-védelemmel ellátott pénztárcáknak számos előnye van. A legnagyobb a kártyák és egyéb elektronikus eszközök biztonsága. De mik a többi?

  • Érintés nélküli fizetés: Az RFID-tárcák lehetővé teszik az érintés nélküli fizetést, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell hitelkártyát vagy készpénzt elővennie a fizetéshez. Egyszerűen csak tartsa a pénztárcát a terminálhoz, és a fizetés megtörtént.
  • Gyorsaság: Az érintés nélküli fizetés révén az RFID-tárcák gyorsabbak, mint a hagyományos fizetési módok.
  • Kompatibilitás: Az RFID-technológia szabványosított és számos eszközben, például hitelkártyákban, bankkártyákban, útlevelekben és személyi igazolványokban használatos. Az RFID-tárcák ezért számos rendszerrel kompatibilisek.
  • A Volo pénztárca kiváló minőségű bőrből készült, és RFID-blokkolással rendelkezik. Kialakításában több kártyazseb, bankjegyrekesz és egy cipzáras érmezseb található.
  • A Terra pénztárca az egyik nagyméretű pénztárca nagy kopásállóságú bőrből készült, és RFID-blokkolással is rendelkezik.
  • Peněženka Passpartout je elegantnější a vyrobena z měkké kůže. I tento model má RFID blokování pro zabezpečení vašich platebních karet.

További tippek pénztárcája védelméhez

  • Védje a PIN-kódját, és ne írja le sehova. Különösen ne közvetlenül a kártyájára vagy a pénztárcájába.
  • Csökkentse a napi fizetési limitet. Ezzel megelőzheti a nagyobb károkat.
  • Ha pénztárcáját a ruházatában tárolja, a legjobb megoldás, ha a belső zsebekben tartja.
  • A hátizsákok szintén nagy vonzerőt jelentenek a tolvajok számára. Ebben az esetben is használja ki a belső zsebeket, ideális esetben rögzítővel.
  • Ha a pénztárcáját a táskájában hordja, ne hagyja nyitva, és mindig tartsa felügyelet alatt.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

2016-ban kezdte az írást, a divat iránti szeretete pedig már gyerekkorában megmutatkozott, amikor már bojkottálni akart minden kilencvenes évekbeli divatot. Elsősorban cikkeket ír, de esettanulmányokat és e-könyveket is készít. Legnagyobb inspirációt számára Franciaország és Skandinávia jelenti.